top of page
HEADER dejavu online 23-red2.jpg

 DÉJÀ VU
ONLINE
VINTAGEMARKNAD 

11-12/11 

LÖR KL.10-18, SÖN KL.10-17

Onlinemarknaden fyller 4 år

Hurra! Höst & Vinter marknaden är den 5:e onlinemarknaden i sitt slag. Det har hunnit gå 4 år sedan den allra första marknaden och även om basen är den samma, riktigt bra vintage från 1920 till 1979, så är formen under ständig utveckling. 

Det som började som ett experiment under pandemin har blivit en återkommande och mycket omtyckt digital marknad som drar de bästa vintagesäljarna från vårt avlånga land och lockar till sig en internationell köparskara. En riktig vintagefest på två dagar, och du är bjuden!

Vi erbjuder dig utvald vintage från både stora etablerade butiker och små privata vintagesäljare. De öppnar upp sina samlingar och du behöver inte ens lämna soffan för att vara med. Och vi nöjer oss inte med det! Du serveras dessutom rikligt med vintageinspiration, information och möjlighet att lära känna både oss som säljer och er som köper på marknadens Instagramkonto, hela vägen fram till marknaden. Så missa inte att gå in och följa.

Varmt välkommen in i vår underbara vintagevärld!

_edited.jpg
Skärmklipp_redigerad.jpg

Hur handlar jag?

Försäljningen sker på Instagram under hashtag #dejavuonlinevintage23. Marknaden hålls helgen 11-12 november med öppettider lör kl.10-18, sön 10-17.

Det är alldeles gratis för dig att gå in och titta och köpa.

  • Gå in på Sök i Instagramappen & klicka vidare till #dejavuonlinevintage23

  •  Tryck på Filter och "Nya populära inlägg"

  •  I flödet klickar du på säljinlägget du är intresserad av

  •  Skriv till säljaren i kommentarna och kom överens om betalning

  Klart, snart får du paket!

Flera av säljarna sänder även Live på Instagram, då får du chans att bekanta dig med dem och se vad de säljer före alla andra.  

Flödet uppdateras noga så att endast produkter som går att köpa finns att se under hashtagen.

Frågor går före köp, du ska ha plats för en viss betänketid. Du kan alltid fråga säljaren om fler mått och detaljbilder om du är osäker. Det är vad som förväntas & det fina med att handla vintage online! 

Här nedan hittar du en Q&A med ännu fler svar, skriv gärna till mig om du undrar något mer. Och jag lovar, det är både enkelt & kul att vara med och ett fantastiskt utbud dessutom.

Varmt välkommen den 11-12 november! 

Q&A - För dig som vill handla 

När är marknaden och vad är öppettiderna? Marknaden hålls på Instagram under #dejavuonlinevintage23 helgen 11-12 november 2023. Öppettiderna är lördag kl.10-18 och söndag kl.10-17. Under öppettiderna postas nya säljinlägg och det hålls Live sändningar med säljarna där de visar fram vad de säljer.

Vad säljs på onlinemarknaden? På marknaden säljs vintage originalplagg i gott skick från 1920 till 1979. Förutom kläder säljs också accessoarer som skor, hattar och smycken. Det brukar också finnas mindre inredning, tyger och symönster mm.

Var och hur handlar jag? Marknaden hålls på Instagram under #dejavuonlinevintage23 helgen 11-12 november 2023. Öppettiderna är lördag kl.10-18 och söndag kl.10-17. Under öppettiderna postas nya säljinlägg och det hålls Live sändningar med säljarna där de visar fram vad de säljer.

Hur betalar jag för det jag köper på marknaden? Betalning inom Sverige sker med swish, fråga säljaren om andra alternativ.

Kan jag handla på marknaden om jag inte bor i Sverige? Vi välkomnar internationella köpare! All text på IG är på engelska. De flesta säljare tar emot betalning via PayPal, annars banköverföring. Du kan be om en uppskattad fraktkostnad.

Vilka fraktalternativ finns? Frakt sker vanligen med Post Nord, fråga säljaren om andra alternativ.

Hur ser jag säljarnas Livesändningar & när är de? Du går in och följer det konto som ska sända Live. När de går Live tänds en cirkel runt deras kontosymbol som syns längst upp i ditt IG flöde. En text där det står Live syns. Klicka på kontosymbolen för att ansluta! Du kan skriva frågor i chatten på det som säljaren visar fram, du kan också be om att bli taggad när sakerna kommer ut till salu efter Liven. Schemat med alla Livesändningar publiceras strax innan marknad på marknadens IG konto.

Hur gör jag för att söka på underhashtags? Till din hjälp har vi ett antal underhashtagar, så du enkelt kan hitta det årtionde du söker, kläder i en viss storlek etc. Till exempel #dejavuonlinevintage2340s #dejavuonlinevintage23M Listan publiceras strax innan marknaden på marknadens IG konto.

Säljare

Allt du behöver veta om du vill vara med och sälja

- 8 ANLEDNINGAR ATT VARA MED SOM SÄLJARE -

01

Det är roligt!

Den vanligast kommentaren från säljarna är att det är så roligt att sälja på vintagemarknaden. Intensivt och högt tempo, men så kul!

03

02

Lättillgängligheten

I och med att marknaden sker direkt på Instagram hittar i genomsnitt 10.000 vintagesugna besökare dit & räckvidden är internationell. Förutom Sverige, Danmark samt övriga Norden kommer köparna från bla. Holland, England, Tyskland, Österrike, USA och Kroatien.

Synligheten

Genom onlinemarknaden syns du direkt där det händer, på sociala medier. Det leder till fler nya kunder, följare & kontakter. Dessutom knuffas din synlighet upp markant genom det marknadsföringsarbete som marknaden gör åt dig, kombinerat med din egen IG aktivitet. Så pass att det finns säljare som menar att algoritmerna puffas upp för ett helt år framåt.

04

Lätt att börja sälja

Du kan göra allt hemifrån och behöver inte packa ihop och resa långt med alla de kostnader och utsläpp som det innebär. Ingen avancerad teknik krävs, allt du behöver är ett Instagramkonto och din mobil.  

05

Miljön

Det känns viktigt & bra att vara del av ett hållbart arrangemang. Genom att se till att mer kläder återanvänds är du med och påverkar så att mindre nya kläder produceras som tär på jordens resurser. Att som säljare ta hand om äldre kläder, tvätta & laga är en fin handling och en särskild kunskap som förlänger livstiden på plaggen. Genom att tillhandahålla vintage gör du det möjligt för andra att välja återbruk och bli del i ett systemskifte.

 

Marknaden har tidigare samarbetat med organisationen Fashion Revolution, Sysav, Malmö Miljöförvaltning och Naturskyddsföreningen.

07

06

Gemenskapen

Tillsammans stöttar vi varandra & lär oss av varandra. Genom säljarforumet har du möjlighet att ta del av tips och råd när du förbereder dig inför marknaden och även under marknaden. Du blir helt enkelt en bättre säljare av att vara med.

Designen

"Allt är så snyggt och välorganiserat", brukar säljarna säga. Och det är ingen slump, som arrangör lägger jag mycket tid på varje text och varje bild för att göra allt tydligt, snyggt och lätt att förstå. 

Det är heller ingen överdrift att säga att du får en marknadsföringsbyrå på köpet när du är med som säljare.

08

Det är personligt

Onlinemarknaden är en nischad marknad med omkring 30 utvalda säljare. Det gör att jag som arrangör kan ta mig tid för var och en av säljarna som är med. Både jag som arrangör och säljarna är dedikerade vintagesamlare och historienördar, ett mycket starkt förenande intresse.

MARKNADEN I SIFFROR

Fotogalleri

387588511_799833578496544_1188602211044688964_n_edited_edited.png

Jeanette Söderberg
Jeanettes Vintage

Déjà Vu Online Vintagemarknad är fantastiskt rolig att sälja på. En intensiv marknadshelg, direkt från vardagsrummet!

Extra skoj med alla säljare som sänder "live", ett familjärt säljarforum och allt är perfekt uppstyrt av Maria. Jag har alltid sålt bra på marknaden och nått kunder över hela världen.

⭐⭐⭐⭐⭐ @jeanettesvintage 

53496264_10157125845093686_2360317239070031872_n_edited_edited.jpg

Kerstin Holst
Torget 11 Vintage&Secondhand

När man som jag driver en vintagebutik som ligger i Åhus dit många kommer påsk och sommar, men där det är lugnare resten av året, är det bra att vara med på en digital marknad. Då når man köpare från hela Sverige och Danmark. Det är dessutom bra marknadsföring!

Torget 11, Åhus

@torget11vintagesecondhand

Vad kostar det att sälja och vad ingår?

(I Q&A för säljare hittar du förklaringar på det som ingår i paketen)

Baspaket

12 säljinlägg

Presentation

Tillgång till säljarforum

Pris: 600kr ex moms ( 750kr ink moms )

 
​Premiumpaket

Fritt antal säljinlägg

Presentation

Säljarforum

Livesändning

Previews

Delning på marknadens konto av objekt som inte sålt direkt

= 1 månad av förberedande marknadsföring och planering tillsammans

Pris: 955kr ex moms, ( 1194kr ink moms )

Tillval modererad livesändning

Stöd och hjälp att planera och genomföra din livesändning. Moderering av samtalet och chatten under sändningen. Livesändningen syns på marknadens IG konto och ditt eget. Livesändningen sparas på marknadens IG konto och är lättillgängligt att se i efterhand. 

Pris: 520kr ex moms, (650kr ink moms)

 

 

 

 

Arbetar du med vintage, återbruk eller miljöfrågor och vill sponsra marknaden eller annonsera? Kontakta mig

Q&A - För dig som vill sälja 

När är marknaden och vad är öppettiderna? Marknaden hålls på Instagram under #dejavuonlinevintage23 helgen 11-12 november 2023. Öppettiderna är lördag kl.10-18 och söndag kl.10-17. Under öppettiderna postas nya säljinlägg och det hålls Livesändningar med säljare där de visar fram vad de säljer.

Vad kan jag sälja på onlinemarknaden? På marknaden säljs vintage originalplagg i gott skick från 1920 till 1979. Förutom kläder säljs också accessoarer som skor, hattar och smycken. Men det går också sälja mindre inredning, tyger och symönster mm. Så länge det håller sig inom tidsspannet 1920-1979. Kom gärna med förslag om du vill prova något relaterat.

Vad innebär ett säljinlägg? Ett säljinlägg består av ett IG inlägg med bild(er) på max två varor du vill sälja och en beskrivande text. Mallar som du kan använda till din hjälp kommer att delas i säljarforumet. Du som har köpt ett säljpaket postar under marknadens öppettider (lördag kl.10 till söndag kl.17) säljinlägg i ett jämt flöde på ditt Instagramkonto. När du lägger till säljhashtagen syns ditt inlägg för köpare i hashtagflödet.

Vad innebär en presentation? Jag som arrangör gör ett inlägg på marknadens konto med bild på dig/det du säljer och en text som presenterar dig. Länkar kommer finnas till dig. När du går med som säljare ber jag dig skicka in bild och beskrivning som jag sedan utgår från. På https://www.instagram.com/dejavuvintagemarknad/ kan du se exempel på presentationer från tidigare marknader.

Är min ålder avgörande för att kunna sälja på onlinemarknaden? Nej! Tvärtom har marknadens säljargrupp blivit äldre sedan vi började med onlinemarknader(!) Tekniken är inte svår att lära sig och du får en viss support av mig som arrangör. Onlineförsäljning har också fördelen att du inte behöver packa allt, resa långt, och sedan stå upp och sälja en helg. Du gör allt hemifrån, du kan förbereda allt innan och därmed göra försäljningen i din egen takt.

Vad är säljarforumet? Det är en dold Facebookgrupp endast för säljare, du som är säljare blir inbjuden hit. Det är vårt vardagsrum där vi kan ställa frågor, disskutera, dela information och kunskap och peppa varandra! Denna marknad kommer jag att växla upp ytterligare när det gäller att stötta er i era förberedelser inför marknaden. Som att dela mallar och sätta tidsramar för förberedelsesteg som foto, skriva inläggstexter, göra preview etc.

Preview- vad är det? För att kittla och bygga upp kundernas förväntningar uppmanar jag dig som är säljare att jobba med previews. Det innebär att du postar en gruppbild med sådant du kommer att sälja i förväg. Du skriver en tid i inlägget för när du kommer posta säljinläggen och ger köpare möjlighet att bli taggade. Jag delar dessutom premiumsäljares previews på marknadens IG konto.

Hur går en Livesändning till? Under öppettiderna hålls Livesändningar med säljare där de visar fram vad de säljer. Du som har ett premiumpaket kan boka in dig på en tid för Livesändning. Schemat med alla Livesändningar publiceras strax innan marknad på marknadens IG konto. Vi kommer att gå igenom i säljarforumet hur det går till att sända Live och vad du behöver tänka på innan.

Hur går en modererad Livesändning till? Det är inte helt ovanligt att den som inte sänt Live förut tycker att det tar emot. Men de säljare som gjort det tycker alla att det är ett jättebra säljverktyg. Du kan göra tillvalet modererad livesändning till både bas- och premiumpaketet. Då får du hjälp av mig att förbereda dig inför Livesändningen, och under sändningen modererar jag chatten och håller samtalet igång. Livesändningen syns både via ditt IG konto och marknadens vilket innebär åtminstone dubbel exponering. Liven sparas på marknadens konto där den ligger lättillgänglig för köpare att se i efterhand.

Hur använder jag underhashtags? Till kundens hjälp har vi ett antal underhashtagar, så de enkelt kan hitta det årtionde de söker, kläder i en viss storlek etc. Till exempel #dejavuonlinevintage2340s #dejavuonlinevintage23M. En fullständig underhashtag lista kommer delas i säljarforumet och på marknadens IG konto.

Vill du vara med som säljare?

Kul! Detta är ett gyllene tillfälle att både sälja och utvecklas som säljare, så den chansen gör du rätt i att ta.

Genom att fylla i ansökan här till höger gör du din intresseanmälan. Sista anmälningsdatum är 16/10 -2023, men det finns alltid plats för dig som har de rätta grejerna att göra en intresseanmälan inför kommande vintagemarknader.

Skulle du fortsatt ha frågor är du varmt välkommen att kontakta mig, det går även fint att boka ett videomöte. Tryck på kontakt här nedan, eller skriv till mig i marknadens övriga kanaler. Jag finns här för dig!

Ansökan för säljare

Välj paket:

Prenumerera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt

bottom of page